Sky Patriot – optički sustav za detekciju i klasifikaciju dronova

Sky Patriot Sector

Sky Patriot Sector predstavlja ulaznu razinu optičkog sustava za detekciju dronova. Sastoji se od kamere za otkrivanje dronova visoke rezolucije koja radi u kombinaciji s 360° PTZ kamerom. Kamera za otkrivanje kontinuirano pregledava objekte u unaprijed postavljenom vidnom polju, dok PTZ kamera zumira potencijalne ciljeve radi detaljnije analize i praćenja. Sustav istovremeno otkriva i prati više dronova, zanemarujući pritom objekte koji nisu prijetnja (poput ptica) i bilježi sve aktivnosti dronova radi kasnije procjene. Sektorski sustav je modularan i vidno polje otkrivanja je prilagodljivo, što omogućuje jednostavnu nadogradnju kako bi se obuhvatilo više sektora. Može se integrirati s našim klasifikatorom dronova Sky Patriot InSight.

Sky Patriot Hunter

Sky Patriot Hunter unaprijeđeni je Rinicomov uspješan optički sustav za otkrivanje dronova koji omogućuje integraciju s radarskim ili RF sustavima za praćenje. Hunter sustav integrira kamere za otkrivanje visoke rezolucije s 360° PTZ kamerom, slično kao u Sky Patriot Sectoru, ali sa svim kamerama postavljenim na 360° rotirajuću glavu s mogućnošću naginjanja. Vanjski radar ili RF detektor u Hunter sustav unosi koordinatne podatke i time pomaže usmjeriti vidno polje kamere za otkrivanje prema interesnom sektoru. PTZ kamera koristi se za zumiranje odabranog cilja za analizu uzorka slike i praćenje. Sky Patriot Hunter sustav također uključuje Sky Patriot InSight modul za klasifikaciju dronova.

Sky Patriot Sector 180 / Sector 360

Sky Patriot Sector 180 uključuje iste temeljne elemente kao i osnovni Sector – kamera za otkrivanje visoke razlučivosti koja radi u kombinaciji s PTZ kamerom za praćenje. No, kod Sectora 180, umjesto jedne detekcijske kamere koja pokriva jedan sektor, integriran je niz detekcijskih kamera kako bi se dobila potpunu pokrivenost od 180°. Drugim riječima, za pokrivenost od 180° koristi se šest kamera za otkrivanje u kombinaciji s PTZ kamerom za praćenje. Na sličan način verzija Sector 360 integrira dvanaest kamera za otkrivanje, ali s dvije PTZ kamere za praćenje. Isto tako, kao standard, oba sustava uključuju InSight modul za klasifikaciju dronova.

Sky Patriot InSight

Sky Patriot InSight modul je neprikosnovene umjetne inteligencije (AI) za klasifikaciju dronova. Djeluje u kombinaciji s optičkim sustavom za otkrivanje dronova uzimajući snimljene slike i analizirajući ih za klasifikaciju vrste i modela drona (npr. DJI Phantom 4 ili Parrot Anafi). Modul se temelji na širokoj bazi podataka poznatih bespilotnih letjelica / dronova odnosno njihovih potpisa koji su izvedeni iz njihovih osnovnih algoritama za umjetnu inteligenciju. InSight se može povezati sa Sky Patriot optičkim sustavima za otkrivanje dronova ili drugim optičkim sustavima za detekciju, omogućujući tako široku korisničku bazu za iskorištavanje prikupljenog znanja iz razvoja AI-evoluirane baze podataka.

Otkrijte budućnost zdravlja!

Naša prediktivna tehnološka rješenja spremna su za sve nadolazeće izazove

Kontaktirajte nas