SILVANUS Grant agreement ID: 101037247
SLUŽBENO WEB MJESTO: https://silvanus-project.eu/
TIP PROJEKTA: Horizon 2020
TRAJANJE: 42 mjeseca

POČETAK PROJEKTA: 1.10.2021.

ZAVRŠETAK PROJEKTA: 31.3.2025.

UKUPAN BUDŽET: € 24,186.845

PROJEKTNI KOORDINATOR: Universita Telematica Pegaso – Italy

european union flag

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement no. 101037247

SILVANUS će proizvesti ekološki održivu i klimatski otpornu platformu za upravljanje šumama kroz inovativne mogućnosti sprečavanja i borbe protiv paljenja i širenja šumskih požara. Platforma će udovoljiti zahtjevima učinkovitog korištenja resursa i pružiti zaštitu od prijetnji od šumskih požara na koje se nailazi globalno. Projekt će uspostaviti sinergiju između stručnjaka ((i) zaštite okoliša; (ii) tehnologije i (iii) društvenih znanosti) kako bi se ojačale sposobnosti regionalnih i nacionalnih vlasti da nadgledaju šumske resurse, procjenjuju biološku raznolikost, generiraju preciznije pokazatelje rizika od požara i promoviraju sigurnosne propise među građanima kroz kampanje podizanja svijesti.

Koordinator projekta je Università Telematica Pegaso, dok projektni konzorcij čini 50 partnera, od kojih je 47 iz 15 EU država članica te po jedan iz Indije, Australije i Brazila. Početak projekta očekuje se u studenom 2021. godine. Predviđeno trajanje projekta je 42 mjeseca.

Tehnološka platforma dopunit će se integracijom modela otpornosti i rezultatima okolišnih i ekoloških istraživanja provedenih za procjenu pokazatelja rizika od požara na temelju kontinuiranih istraživanja šumskih regija. Istraživanja su osmišljena na način da u obzir uzmu stručnost i iskustvo vatrogasnih organizacija na terenu koje zajednički pružaju potporu za 47,504 x 104 četvorna metra šumske površine u Europi i širom međunarodnih zajednica. Inovacija projekta bit će potvrđena kroz 11 pilot demonstracija diljem Europe i na međunarodnoj razini, kroz dva sprint ciklusa.

Naša misija

“Postati vodeći pružatelj usluga state-of-the-art tehničkih rješenja koja našim klijentima omogućuje brzo i profitabilno usvajanje najboljih mogućih sustava.”

Komunikacija

PodNode je COFDM IP Mesh radio koji se može koristiti kao samo oporavljajuća, ad-hoc dinamična Mesh radio mreža.

Sigurnost

Sky Patriot pomaže korisnicima u detekciji, klasifikaciji i praćenju dronova.

Video nadzor

Razvili smo nekoliko napradnih najnapredniji rjeđenja za kamere koje pružaju funkcionalnosti po potrebama klijenata.

Pametno zdravstvo

Prediktivna AI, udaljeni nadzor, prevencija padova, bežična komunikacija

Tehnologija budućnosti

Naša tehnološka rješenja pripremljena su u skladu s izazovima budućnosti

Kontaktirajte nas