Bakrene maske proglašene su proizvodom 2021 godine u Finskoj

Nedavno je stručni žiri finskog Udruženja trgovaca medicinskom proizvodima proglasio je  bakar-oksid masku zaštitnim proizvodom godine (http://www.terveystuotekauppa.fi/blogi-ja-media/kuparimaski-vuoden-2021-hoitotuote).

Antivirusne značajke bakar oksida odavno su poznate, a u istraživanju provedenom na Sveučilištu u Nebrasci, SAD, koje je komentirala i doktorica biokemije Kristiina Ylihonko sa Sveučilišta Turku u Finskoj, maske su izložene virusu SARS-COV-2 koji je poznat kao patogen koji uzrokuje bolest COVID-19. Maska je testirana u različitim vremenskim razdobljima od 1 do 60 minuta, a u svim uzorcima maska je uspješno neutralizirala virus unutar samo 1 minute dok je na kontrolnoj masci pronađeno stotine i tisuće ćelija virusa.

Mikrobiološka čistoća maske analizirana je i u Finskoj. Testovi su uključivali korištenje maske u različitim radnim okruženjima kroz 2, 4 i 6 tjedana, a masku su nosili medicinska sestra, radnik u uredu i kozmetičarka. Maske su bile mikrobiološki 90% čišće nakon testnog perioda koji je trajao 2, 4 i 6 tjedana od kontrolne maske korištene u laboratorijskim uvjetima samo 5 sati.

Zašto bakar oksid maska?

Finsko udruženje koje je masku proglasilo proizvodom godine navodi slijedeće razloge zašto je odabrana za proizvod godine.

  1. Znanstveno dokazana, maska štiti i korisnika, a ne samo osobe oko njega
  2. Efikasna i dugotrajna. Svojstva bakar oksida ne smanjuju se tijekom korištenja, a maska je zahvaljujući tome i higijenski čista
  3. Ekološka, za razliku od običnih maski koje završavaju u smeću svakih par sati, kroz period od 15 do 30 dana koristi se samo jedna maska
  4. CE certificirana maska tip IIR, FDA odobrena i neovisno testirana od strane TUV-SUD-a

Maske su dostupne u ljekarnama diljem Hrvatske, a veleprodajno ih je moguće naručiti i kod nas na mail prodaja@rinigard.com.

Ostanite odgovorni, nosite maske koje su prošle rigorozna laboratorijska testiranja o učinkovitosti i sigurnosti.