Rinigard na konferenciji Izazovi u zaštiti industrije i infrastrukture

Kao jedan od izlagača pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Izazovi u zaštiti industrije i infrastrukture, koja će se održati 21. – 22. 11. 2019. u The Westin Hotel Zagreb, Ulica Izidora Kršnjavog 1 u organizaciji časopisa Zaštita. Između ostalog prof. Garik Markarian održati će vrlo zanimljivo predavanje na temu: Industrija dronova, novi izazov za sigurnost kritične infrastrukture – prijetnje i rješenja, koje je na tragu našeg inovativnog i jedinstvenog DENI treninga. Tom prilikom na našem izlagačkom djelu imat ćete priliku popričati s našim inženjerima i pogledati najnoviju generaciju našeg vrhunskog CUAS proizvoda  Sky Patriot-a.

Više o konferenciji na poveznici: http://hius.hr/konferencije/izazovi-u-zastiti-industrije-i-infrastrukture/

Kritične infrastrukture, ključne i digitalne usluge definirane sukladno Zakonu o kritičnim infrastrukturama (Narodne novine, broj 56/13) i Zakonu o kibernetičkoj sigurnosti operatora ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga (Narodne novine, broj 64/18), predstavljaju platformu i medij razvoja i napretka – od pojedinaca, društva, organizacija javnog i privatnog sektora, te same države. Bilo da se radi o statičnim, dinamičnim ili virtualnim elementima; proizvodnji, skladištenju i prijenosu; te, internetskom tržištu, internetskim tražilicama i uslugama računalstva u oblaku – radi se o mrežama, objektima i sustavima koji su od izuzetne važnosti za vlasnike, upravitelje, korisnike te javnu i nacionalnu sigurnost Republike Hrvatske.

Navedene, ali i brojne druge infrastrukture i usluge – osim što osiguravaju razvoj, ulaganje i kompetitivnost (čime su sredine i organizacije koje imaju kvalitetniji spoj pojedinačnih i skupnih rješenja uspješnije od drugih), odlikuju se i otvorenošću, dostupnošću i masovnošću korištenja. U suvremenom, dinamičnom načinu života i uz neprestano ubrzavanje svih procesa, od infrastruktura i usluga se očekuje pouzdanost, dugotrajnost, isplativost i stalan napredak. Predmetne su izložene brojnim rizicima, prijetnjama i ugrozama koji mogu biti prirodnog, tehničko-tehnološkog i antropogenog unutarnjeg i vanjskog utjecaja. Stoga je njihovoj otpornosti, zaštiti i sigurnosti potrebno posvetiti značajnu pažnju.

Share this post